Sedm míst, kam jet letos v zimě - Cestotipy #2



Ahojky!

Zima přišla a nevypadá to, že by nás v dohledné době chtěla opustit. A přestože nejsem nijak nadšená z pěti vrstev oblečení, čepic a ledových sedadel v tramvajích, zima je na druhou stranu úžasným obdobím, kdy se vydat do světa. Ať už proto, že někde na nás čeká příjemné teplo a relax v průzračných vodách, nebo proto, že jinde sníh a led dodají krajině tak nádherný nádech, že se o něm horkým letním paprskům může jenom zdát. A kam se tedy tuto zimu vydat? Pojďte se se mnou podívat na sedm míst, která budou letos v zimě opravdu stát za návštěvu.

Harbin, Čína

Harbin není zrovna město, kam by směřovalo velké množství turistů, kteří se rozhodnou pro návštěvu Číny. Ale právě v zimním období má tato severočínská metropole neodolatelné kouzlo. Koná se zde totiž Mezinárodní festival ledu a sněhu. Pokud jste jako malí rádi stavěli sněhuláky, pak pro vás tento festival bude jako splněný sen. V Harbinu totiž vyrostou obrovské nasvícené paláce a sochy z kvádrů ledu, a tak se navzdory mrazivému počasí, jedná o místo, kde se dá strávit naprosto jedinečná zimní dovolená.
Zdroj: pixabay.com

Andamanské ostrovy

Pokud vám ale je zima i u nás a z představy ledových budov máte akorát tak husí kůži, bude místo zasněženého Harbinu asi lepší zvolit teplejší destinaci. Tou můžou být například indické Andamanské ostrovy. Bělostné a romantické pláže ještě neobjevilo tolik turistů jako například v nedalekém Thajsku a za prozkoumání určitě stojí i jedinečná kultura a panenská příroda. Andamany jsou navíc tvořeny více než 500 ostrovy, tak si své dozajista najde každý, ať touží po poklidném odpočinku na pláži, gastronomickém zážitku nebo třeba mangrovovém safari, které se tu dá podniknout.

Zdroj: pixabay.com

Andalusie

Samozřejmě ne každý má čas a prostředky vyrazit v zimě přes půl zeměkoule, ale rozhodně nemusí litovat. Pokud nechcete opustit hranice Evropy, pak se můžete vydat třeba do slunné Andalusie, na samotném jihu Španělska. Na koupání to nejspíš nebude, zato oproti parnému létu nebudete čelit davům turistů a budete si moci užít v klidu kombinaci španělského temperamentu a arabského odkazu. Vydejte se objevit nádhernou Alhambru v Granadě, projděte se skrz kaňon Caminito del rey, na Gibraltaru se zahleďte až na nedalekou Afriku, nebo se nechte zlákat některým z představení flamenca.

Zdroj: pixabay.com

Tenerife

Španělsko tentokrát ještě neopustíme, pro ty, kteří přeci jenom touží po teplejším podnebí a zároveň evropském luxusu, jsou tu Kanárské ostrovy. Geograficky už leží v Africe, ale jinak jsou ryze španělské. Navíc, pokud si ze všech ostrovů vyberete právě Tenerife, potom budete mít v únoru možnost zhlédnout největší evropský karneval, který prý v mnohém připomíná ten o mnoho slavnější, konající se v brazilském Rio de Janeiru. A jakmile vás omrzí divoká hudba a vlnící se těla, můžete zmizet z hlavního města a vydat se zdolat nejvyšší horu celého Španělska, Pico del Teide, nebo si v jedné z taveren dát tradiční paellu.

Zdroj: pixabay.com

Laos

Mezi tradiční destinace Čechů v zimních měsících bezpochyby patří Thajsko. Co ale zkusit ochutnat thajského severního souseda, dosud turisty nezavalený Laos? Budete sice muset oželet azurové moře a bělostné moře, ale o další zážitky bezpochyby nebude nouze. Klima by v tomto období mělo být příjemné a přímo vybízet k poznávání laoské kultury a přírody. Za zlatými chrámy se můžete vydat do Luang Prabangu, pokud naopak toužíte po divokém dobrodružství, vydejte se do nitra laoského pralesa na Gibbon experience. Nejenže na vlastní uši zaslechnete jedinečné houkání gibonů, ale také podpoříte místní ochránce gibonů.

Zdroj: pixabay.com

Bavorsko

Zamlžená okna a omrzající prsty sice přímo lákají k útěku do tepla, ale úžasné zážitky na vás čekají i jen kousek za hranicemi. Jižní Německo nabízí neuvěřitelnou paletu zajímavých výletů a prožitků. Můžete se vydat lyžovat na německou stranu Šumavy nebo na kouzelné vánoční trhy do jednoho z větších bavorských měst. A neopakovatelnou atmosféru má i pohádkový zámek Neuschwanstein zahalený popraškem sněhu.

Zdroj: pixabay.com

Kostarika

Není třeba se držet jen na naší straně Atlantského oceánu. Sbalte batoh a vydejte se do Střední Ameriky. Kostarika je pro prvního návštěvníka této oblasti jako dělaná, relativně bezpečná a zároveň plná neuvěřitelných přírodních krás a přátelských obyvatel. Necháte se nalákat na tropické ovoce, pláže dvou oceánů a neuvěřitelnou biodiverzitu této oblasti? A omezovat se koneckonců nemusíte jen na Kostariku, díky krátkých vzdálenostem není problém na pár dní vyrazit do sousední Panamy nebo Nicaraguyi.

Zdroj: pixabay.com
Své si dozajista najde každý a pokud vás neláká nic z nabídky, můžete si vybrat cokoliv dalšího, náš svět je zkrátka úžasný a nabízí toho tolik, že nápady nikdy nemohou dojít. Tak nezbývá než popřát šťastnou cestu a vyrazit!

Komentáře